Het dorp Sarangkot

Uitzicht21 Sarangkot klein

Sarangkot is een bergdorp gelegen in het midden van Nepal, nabij Pokhara, aan de voet van de Himalaya. Er wonen ongeveer 7000 mensen in 1400 huisjes.
De stichting Sarangkot werkt al meer dan 10 jaar aan verbetering van het leefklimaat van de inwoners van Sarangkot en omstreken. Vanuit een boeddhistisch humanistische visie en vanuit de vraag van de mensen zelf, zet de Stichting zich in voor goed onderwijs, schoon drinkwater en  een schone goede leefomgeving.

 

 

Doelstelling

MachhapuchhreOp 13 december in het jaar 2000, werd Stichting Sarangkot, gevestigd te Zutphen opgericht.Deze stichting is op boeddhistische grondslag gestoeld. Mededogen met alle levende wezens staat bij deze gedachte centraal. De stichting zet zich in voor mensen uit Sarangkot en omgeving, te Nepal. Hierbij wordt geprobeerd zoveel mogelijk recht te doen aan de lokale cultuur en natuur.

De projecten richten zich op water, scholing, vuilnis en hygiƫne/gezondheid.

Met hulp van de stichting werd in 2005 de Nepalese partnerorganisatie, Changeable Sarangkot Society, in Sarangkot opgericht. Deze partnerorganisatie draagt projecten aan bij de stichting Sarangkot Zutphen voor financiĆ«le ondersteuning. Daarna volgde de partnerorganisatie in Pumdi Bumdi en de vrouwen-NGO van Sarangkot.

Aanvullende gegevens