Lipikot 1Sinds de aardbeving in 2015 wonen de mensen van de lepragemeenschap Lipikot erbarmelijk. Het lijkt erop dat de van golfplaten opgetrokken woningen die zij na de aarbeving betrokken, een permanent karakter hebben gekregen. De belofte van de NGO Shanti Shiva Griha, die zorgt voor de gezondheid en levensonderhoud van deze mensen, om met een plan te komen om deze gemeenschap ergens anders te huisvesten, is tot nu toe niet ingelost. Het lijkt erop dat dit voorlopig niet van de grond komt. Deze NGO laat, ondanks onze vele pogingen van de afgelopen jaren om tot een gesprek te komen, niets van zich horen.
Derhalve is de gemeenschap zelf aan de gang gegaan om betere tijdelijke huisvesting te realiseren en gaan wij hen hierbij helpen! 

Lipikot 2 De NGO NLAWA die de belangen van (voormalig) lepra patiënten, waaronder deze gemeenschap, vertegenwoordigd, heeft hiervoor een plan uitgewerkt. Het plan houdt betere tijdelijke huisvesting in voor de 45 gezinnen die hier leven. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van het aanwezige bouwmateriaal: er liggen immers veel bakstenen van de ingestorte huizen als gevolg van de aardbeving. Uiteraard wordt ervoor gezorgd dat, ondanks hun tijdelijk karakter, de huizen aardbevingsproof zijn. Door zoveel mogelijk gebruik te maken van het aanwezige bouwmateriaal en de inzet van de arbeidskracht van de gemeenschap zelf, kunnen de kosten per huis tot € 500,- beperkt blijven.Projecten actueel en FACEBOOK laten de nieuwste ontwikkelingen in Lipikot en Sarangkot zien!

  Jaarverslag 2014  - Jaarverslag  2015 - Jaarverslag 2016 - Jaarverslag 2017  - Jaarverslag 2018

Aanvullende gegevens